Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családi boldogság

Ha egy fedél alatt él több családtag előfordulhatnak nézeteltérések. 

Mit kell tenni, hogy megőrizzétek a családi boldogságot?

 

 

boldog-csalad.jpg

 


Kezdetnek tudnod kell, hogy a szeretett családtag nem ellenség. És ha olyat csinál amit nem szeretsz, tudnod kell ezt nem rosszindulatból teszi, hiszen ezt Ő így szokta meg.

Az esküvő előtt gondold át, hogy te képes leszel-e együtt élni a kiválasztottad szeretteivel mert ez szükséges a jó kapcsolat megtartásához. 


Manapság senki sem nézi rossz szemmel a házasság nélküli együttélést, így még az esküvő elött érdemes ezt kipróbáli, hogy működik-e.

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a vitatkozások a családi élet része. A konfliktusok nem jelentenek mindig rosszat. Mindenkinek megvannak a maga szokásai, a tapasztalatai, a saját értékrendje. A nézetek és igények eltérőek. Ezért semmi ok az aggodalomra. 

 

Nem helyes egy konfliktus helyzetben lenyelni a sértést, és magadba zárni a problémát! A megoldatlan problémák nyomasztó légkört teremtenek az otthonodban ezért beszéljetek meg őszintén mindent! Egyértelműen mond ki, hogy mi nem jó neked. Próbáljatok megoldást találni a problémára, amely megfelel mindenki számára. Kerüljük az olyan kifejezéseket, mint "miért mindig ezt", vagy "soha". 

 

Nem kell elmenekülni az első veszekedésnél, meg kell oldanotok közösen a problémákat. Ajánlat a kompromisszumra: "Csináljuk ma úgy, ahogy én akarom, holnap pedig ahogy te akarod ". 

 

Ne utasíds hanem kérd meg a másikat! Ha igazán szeret téged akkor megpróbálja a kedvedért, de neked is alkalmazkodnod kell az Ő szokásaikhoz. Nem lehet, hogy csak nekik kell változniuk, mert akkor már nagy a baj! 

Tarts egy plakátot a nappalidban amit mindig el tudtok olvasni: Éljünk boldogan! Úgy tűnhet ez butaság, de hidd el ez tényleg segít!