Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maradj önmagad az esküvődön

2010.06.13

A menyasszonyok az esküvőn szépek, különlegesek és tökéletesek akarnak lenni - ez természetes. Vigyázat, nem szabad azonban minden trendi és hízelgő ajánlatnak bedőlni! Rengeteg hirdetés szól plasztikai sebészetről, zsírleszívásról, amelyek költséges és veszélyes beavatkozások. Ahhoz, hogy egy menyasszony ne érezze magát mindennapinak az esküvőn, elegendő saját magára odafigyelnie, saját karakterét kifejeznie.

Kép

 

Az esküvői illemszabályokat olvasgató menyasszonyok fejében megfordul az a kérdés, hogy nem illetlenség-e tetoválásunkat vagy testékszereinket mutogatni.


A válasz attól függ, hogy összhangba tudjuk-e hozni esküvői megjelenésünkkel. Ha egyházi szertartást is szeretnének, mindenféleképpen kérdezzük meg az illetékes egyházat vagy papot az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében. Fontos, hogy mindkét fél családját kérdezzük meg.

Ha tetoválással rendelkezik egy menyasszony, de esküvője napján el akarja takarni, több megoldást is tudunk javasolni, minden kellemetlen beavatkozás nélkül:

A tetoválások egyik legegyszerübb eltüntetési módja, ha olyan ruhát választunk, amely eltakarja a nem kívánatos testfelületet. Ha ez nem lehetséges, válasszuk a testfestést ahol fehér festékkel alkalomhoz illővé tudják varázsolni a tetoválást.

Ma már nem csak divatos, de kifejezetten sokféle testfestési technológia létezik, melyekkel eltüntethetjük, vagy alkalomhoz illővé alakíthatjuk tetoválásunkat.

 

Kép

 

 

A tetoválás kidíszítésére alkalmasak lehetnek a ragasztható strassz kövek, melyeket magunk vagy sminkes segítségével is feltehetünk.

A henna testfestés vagy tetoválás ötezer éves hagyománnyal rendelkezik, származási helye India, Marokkó. Természetes anyaga, vörösbarna színe szép kontrasztot hozhat létre a menyasszonyi ruha fehérjével.

A lényeg azonban, hogy a menyasszony úgy szép és tökéletes, ahogy van – ha a mindennapokon jól érzi magát tetoválással, viselje azt természetesen az esküvő napján is, hiszen ez megjelenésének része.

A  testékszerek funkcionálhatnak még úgy is, mint apró kiégészítők, természetesen attól függően, hogy hol helyezkedik el a testen és milyen méretű. Ha viszont zavaró és kellemetlen érzést okoz a menyasszonynak az esküvőn, akkor a következő megoldásokat ajánljuk:

Kép


Ha bármilyen balesetből származó égési- , vágási-, vagy egyéb más sérülése van, ne érezze kellemetlenül magát, hiszen erről nem tehet, ezt nem maga választotta hóbortból.

Ez esetben remek megoldások lehetnek a fent említett testfestési eljárások, megfelelő ruhafazon kiválasztása, vagy akár egy remek smink.